21 Ekim 2015 Çarşamba

Borçka

Yeşil Cennet 

borçka

gece görünümü



haritada görünümü

Borçka ilçesi, batısı Hopa, güneyi Artvin ve Murgul, doğusu Şavşat, kuzeyi ise Gürcistan Cumhuriyeti toprakları ile sınır oluşturan ilçenin denizden uzaklığı 36 kilometre ve rakımı 125 m.dir. Merkezinde Çoruh nehri geçer. İlçeye bağlı 1 Belediye, 4 Mahalle ve 36 köy vardır. 2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı verilerine göre toplan nüfusu 27.654’dür. İlçe merkezinin nüfusu 9.008, köy nüfusu ise 18.646 kişidir.
Artvin 
iline bağlı bir ilçe. Yüzölçümü 1.174 kilometrekare, nüfusu 23.072 dir. Yüzeyi genel olarak ormanlarla kaplı yüksek dağlar ve derin vadilerden ibarettir. Dağlık ormanların fazla yer tutması, tarım alanlarını daraltmıştır. Ekim ancak yamaçlarda yapılır. Tütün ve mısır başlıca geçim kaynağıdır.

YÖRESEL YEMEKLERİMİZ


Laz Böreği
Laz böreği karadeniz yöresine ait olup baklava yufkası, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşididir. Günümüzde yufka yerine milföy muhallebi yerine krema kullanılarak yapılanları da mevcuttur.
Kuymak
Doğu Karadeniz yöresine özgü, tereyağı, mısır unu, telli peynir ve su kullanılarak yapılan yemek. Of ve yöresinde sıkça yapılır.

Kara Lahana Sarması
Kara lahana dolması,Kara lahana sarması kara lahana yaprağının içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan bir yemektir. Kıymalı sarma şeklinde yapılır.
Kara Lahana Çorbası
genelde sarması yapılan karalahana  hava soğukken bol biberle ve kaynar olarak yenmesi lezzetine lezzet katar.

Taze Fasülye 
cok cesidi vardir. cali fasulyesi ve seker ayse gibi. sicak ve zeytinyagli pisirilebilir. turlunun vazgecilmezi ve patlicanin ekurisidir.




TRABZONSPOR







    Trabzonspor
    Futbol takımı
    Trabzonspor, 2 Ağustos 1967'de kurulan Trabzon, Türkiye merkezli spor kulübü. Özellikle futbol şubesiyle tanınan kulüp, profesyonel futbol ligleri tarihinde şampiyon olan 5 kulüpten biri ve şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulübüdür. 

    Kuruluş2 Ağustos 1967, Trabzon







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder